BELEDİYE; 2019 Yılı Liman Tatbikatı Gerçekleşti

KARABİGA BELEDİYESİ ULUSLAR ARASI GEMİ VE LİMAN TESİSİ GÜVENLİK KODU (ISPS CODE) 2019 YILI TATBİKATI GERÇEKLEŞTİ.

Uluslar arası Gemi ve Liman Tesisi Güvenlik Kodu (ISPS Code) gereğince Liman Tesisinde her takvim yılında icra edilmesi gereken ISPS Kod tatbikatı Karabiga Belediye Başkanlığı Liman Tesisinde 07/11/2019 tarihinde icra edilmiştir.

Tatbikat Karabiga Liman Başkanlığı koordinatörlüğünde ATEM Güvenlik Hizmetleri Ltd.Şti RSO Saha Uzmanı Ahmet ERTÜRK ve Liman Tesisi Güvenlik Sorumlusu İbrahim GARİPCAN tarafından senaryo ve senaryo gereğince Liman Tesisinde gelişecek olaylar hakkında personele haber vermeksizin icra ettirilmiştir.

Tatbikatın amacı liman tesisine karşı güvenlik tehditlerinin önlenmesi ve karşı tedbirlerin geliştirilmesi ve Liman Tesisi ile Biga Kaymakamlığı,Biga İlçe Jandarma Komutanlığı, Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Komutanlığı ve Karabiga Liman Başkanlığı arasında koordinasyon ve iş biriliğinin sağlanmasıyla  gerçekleştirildi.

İcra edilen tatbikat ile hedeflere ulaşmak için aşağıdaki unsurlar test edilmiştir.

• Muhabere usulleri ve muhabere cihazlarının yeterliliği,
  •  LTGS ile yerel otoriteler arasındaki işbirliği ve koordinasyon usulleri,
  •  Personelin acil durumlar karşısındaki reaksiyonları,
  •  Güvenlik cihaz ve teçhizatların yeterliliği,
  •  Güvenlik Planında yer alan hususların yeterliliği
  •  Liman Tahliye Usulleri
  •  Tatbikat kapsamında kullanılan raporlar
  •  Güvenlik Seviyesi 2 ve Güvenlik Seviyesi 3’te alınan tedbirlerin yeterliliği.

Tatbikat senaryosu kapsamında ;

• Güvenlik Seviyesi-2 tedbirlerinin alınması
  • Tesise Bomba İhbarında bulunulması,
  • Güvenlik Seviyesi-3 tedbirlerinin alınması
  • Tesis Ana Giriş Kapısındaki kamyonda şüpheli paket tespit edilmesi,
  • Kamyonun infilak etmesi ve yangın çıkması,
  • Acil Müdahale ekiplerince yangına ve yaralıya müdahale
  • Tesisin tahliye edilmesi

Tatbikatta gösterdikleri Özveriden dolayı personelimize teşekkür ederiz.