BELEDİYE; Karabiga Karides’i Koruma Altında

Belediye Başkanımız Ahmet Elbi’nin projeleri arasında olan Grup Başkanvekilimiz Bülent Turan’ın da söz verdiği gibi Karabiga Karidesi koruma altına alındı.

Ak Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekilimiz Bülent Turan geçtiğimiz haftalarda Karabiga’mıza ziyarette bulunmuştu. Başkanımız Ahmet Elbi ile balıkçılarımız ve esnafımızla bir araya gelip taleplerini dinlemişti. Vekilimiz yaptığı açıklamada “ Karabiga’nın bölgenin parlayan yıldızı olması için daha çok işimiz var” demiş ve aradan çok kısa bir zaman geçmesine rağmen futbol sahamızın yapımına başlanmıştı.

Şimdi de başka bir sözü olan Karabiga karidesimiz Resmi Gazete’de yayınlanıp, koruma altına alındı.

Bülent Turan konu ile ilgili yaptığı açıklamada “Karabiga ziyaretimizde, Karabiga Belediye Başkanımız Ahmet Elbi ile Su Ürünleri Kooperatif Başkanı ve yönetimi ile bir araya gelerek balıkçılarımızın adete kaderi olan kum şırlanı avcılığının yasaklanması talebinin takipçisi olacağımızı ifade etmiştik. Kum şırlanı gerek avlanması gerek avlanma tekniğiyle meşhur Karabiga karidesinin doğasının yok edilmesine neden oluyordu. Bu nedenle karidesler bu alandan uzaklaşıyordu. Karabiga’mızın ve Biga’mızın geleceği dedik ve bununla ilgili görüşmelerimiz sonuç verdi.

Bu sürece katkı sağlayan başta Tarım ve Orman Bakanımız Dr. Bekir Pakdemir’li olmak üzere, Karabiga Belediye Başkanımız Ahmet Elbi’ye, Karabiga Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Tevfik Kandemir’e, İl ve İlçe Tarım ve Orman İl Müdürlerimize ve çalışanlarına hemşehrilerimiz adına teşekkür ediyoruz. Şehrimizi kalkındırmak, doğal güzelliklerimizi, mavi vatan olarak gördüğümüz denizimizi ve tüm canlı varlıkları korumak asil vazifemizdir. Her şey Çanakkale’miz için” ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanımız Ahmet Elbi açıklamasında“Hükümetimizin desteği ile daha çok projeye imza atacağız. Karabiga hak ettiği hizmeti ve değeri görecek. Destekleriyle her zaman yanımızda olan Sayın Grup Başkanvekilimiz Bülent Turan'a tüm hemşehrilerimiz adına teşekkürlerimi bir borç bilirim.” dedi.