PROJELER; Belediye Başkanlarımız, Bölgenin İstihtamı İçin Çalışıyor

Karabiga Belediyesi öncülüğünde Başkanımız Ahmet Elbi ile Biga Belediye Başkanımız Bülent Erdoğan, Kırklareli’ne gerçekleştirdikleri ziyarette konfeksiyon işletmelerini inceleyerek bilgi aldı.

Kırklareli’nin Pehlivanköy ilçesinde düzenlenen 110. Pehlivanköy Sonbahar Hayvan ve Emtia Panayırı’na özel davetle katılan Karabiga Belediye Başkanımız Ahmet Elbi ile Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, ekonomik ve sosyal yönüyle önemli bir yer olan panayırı gezdi. Esnafın ürünlerini sattığı, yöre halkının yıl boyunca hazırladığı yöresel yiyecekleri satışa sunduğu panayırda incelemelerde bulunan Başkan Elbi ve Başkan Erdoğan, daha sonra Kırklareli’nde dünyaca ünlü giyim firmasına üretim yapan konfeksiyon işletmelerini ziyaret etti.

“İSTİHDAM OLUŞTURACAK PROJELERİ YERİNDE İNCELİYORUZ”

Karabiga ve Biga bölgesinde istihdam oluşturabilmek için çalışmalarda bulunan Başkan Elbi ile Başkan Erdoğan, işletme sahibi üretim tesislerini gezdirerek, ürünler hakkında bilgi verdi. Tarım, hayvancılık ve sanayi ile bölgenin parlayan yıldızı olan Biga’da daha farklı alanlardaki istihdamı arttıran kuruluşların yer alması için planlamalar yaptıklarını belirten Belediye Başkanlarımız, “Hemşehrilerimizin huzur ve mutluluğunu temel alan, yaşam kalitesini yükselten çalışmalarla birlikte ilçe ve beldelerimizin ekonomisine katkı sunacak ve istihdam oluşturacak projeleri yerinde inceliyoruz” dedi.

“TÜM ENERJİMİZLE HEMŞEHRİLERİMİZ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Karabiga Belediye Başkanımız Ahmet Elbi , “Bölgemizdeki kamu ve özel yatırımlarının yanında çeşitli iş kollarıyla vatandaşlarımızın faydalanabileceği ekonomik kazanımlar elde etmek istiyoruz. Bölgemiz ve beldemizdeki ağır sanayi yatırımları ülkemizin ekonomisine ciddi katkı sunduğu gibi özel sektörde yeni iş alanları yaratıyor ancak; bizler işsizlikle mücadele ederek yeni istihdam alanlarıyla işsiz vatandaşlarımızı iş sahibi yapmanın derdini taşıyoruz. Bölgemize yeni iş kolları ve yatırımcılar çekerek, bölgemizdeki iş gücünü değerlendirmek, işsiz gençlerimizi, kadınlarımızı ve erkeklerimizi iş sahibi yapmak istiyoruz. Biz memleketimize her yönüyle en iyi hizmeti vermeyi amaçlıyoruz. Tüm enerjimizle ve gücümüzle hemşehrilerimiz için çalışıyoruz” dedi.

“İSTİHDAM NASIL YARATIRIZ BİZ BUNUN PEŞİNDEYİZ”

“Bölgemizde nasıl istihdam yaratırız? Biz bunun peşindeyiz” diyen ve ziyaretle ilgili değerlendirmede bulunan Biga Belediye Başkanı Erdoğan ise “Ahmet Elbi Başkanımız ile birlikte Kırklareli’ne gittik. Orada Zara firmasına fason çalışan konfeksiyon işletmelerini gezdik ve incelemelerde bulunduk. Özellikle Biga bölgemizde kadınlarımız için istihdam yaratacak alanlar oluşturmamız gerekiyor. Tarım, hayvancılık, sanayi, eğitim ve esnafımız var. Fakat konfeksiyon ile ilgili Biga’da bir çalışma yapabilir miyiz diye düşündük. İşletme yetkililerinden bilgi aldık. Fabrikayı gezerek üretilen giyim ürünlerini inceledik. Esnafımız ve iş adamlarımızla da Biga’mızda değerlendirmelerde bulunacağız. Biz bir hareketi başlatıp, Valimiz, Kaymakamımız, Güney Marmara Kalkınma Ajansımızın destekleriyle istihdam nasıl yaratırız bunun peşindeyiz. Ekonomik yönden merkezi hükümetimiz desteğiyle bölgemizin büyümesi ve kalkınmasını sağlayarak kazanımlarımızı artırmayı istiyoruz. Sonuçta işi olan, evinde ekmeği olan her ailedeki fertler mutlu ve huzurlu olur. Biz de bunu hedef ediniyoruz” diye konuştu.