BELEDİYE; 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Karabiga’da Coşku ile Kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’mızın 96. Yıl dönümü kutlamaları, Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni ile başladı.

Törene Karabiga Belediye Başkanımız Ahmet Elbi, Karabiga Jandarma Karakol Komutanı Kıdemli Başçavuş Sefer Sunar, Karabiga Mustafa Kemal İlkokulu Müdürü Nilgün Işık, Ortaokul Müdür Yardımcısı Halil Yüce, Öğrencilerimiz ve Vatandaşlarımızın katılımıyla gerçekleşti. Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla program son bulmuştu.

29 Ekim sabahı tüm öğrenci ve vatandaşlarımız,Cumhuriyet Bayramı’mızın 96. Yıl dönümü kutlamalarına büyük bir bir heyecanla hazırlandı.Öğrencilerimiz “Cumhuriyet Özgürlüktür.” diyerek beldemizde yaptıkları yürüyüşün ardından 29 Ekim’e yakışır bir tören gerçekleştirmek için kapalı düğün salonuna geçildi.

Program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunması ile başladı.Günün anlam ve önemi belirten konuşmayı Belediye Başkanımız Ahmet Elbi yaptı. Konuşmasında “Bundan 96 yıl önce Türk Milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değer olan Cumhuriyet’imizi Birlik ve Beraberlik içinde korumanın azim ve kararlılığı içinde görevimizin başında olduğumuzu öncelikle İfade etmek istiyorum.

Geçmişten günümüze her türlü terör ve fitne odaklarına karşı bir bütün olarak savunduğumuz Türkiye Cumhuriyet’i “Tek Vatan,Tek Bayrak,Tek Devlet” olarak ilelebet var olacaktır. İrlik ve beraberliğimizi bozacak hiçbir güç yoktur. Bizlere düşen görev, ulusal kimliğimizi pekiştirerek, öz değerlerimizi korumamız, zenginleştirmemiz ve gelecek kuşaklara aktarmamızdır.

Sevgili Öğrenciler;

Sizler , Atatürk’ün de dediği gibi ” Geleceğin ümidi,ışıklı çiçeklerisiniz.” Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün  “ Bu eseri onlara bırakacağım ve gözüm arkada kalmayacak” sözleri ile işaret ettiği ve Cumhuriyeti emanet ettiği gençlersiniz. Taşıdığınız bu emanetin sorumluluğunun bilincinde olduğunuzu biliyor ve sizlere güveniyoruz. Unutmayın ki geleceğimize yön verecek olan sizlersiniz.

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere aziz şehit ve gazilerimizi minnetle anıyorum. Cumhuriyet Bayram’ımız kutlu olsun. Yaşasın Cumhuriyet.”  İfadelerini kullandı.

İşaret Dilinde Farkındalık

Program öğrencilerimizin hazırlamış oldukları şiir, gösteri ve koreografi ile devam etti. Minik öğrencilerin işaret dilinde hazırladıkları koreografiyi vatandaşlarımız büyük bir ilgiyle izledi.Toplumda farkındalığı arttırmak için ve aslında iletişimde engellerin olmadığını vurgulayan öğrenciler gösterinin sonunda tüm izleyicilerin beğeni ve desteklerini aldılar. Törenin ardından Başkanımız ve Hatice Elbi Hanımefendinin öğrencilere hediyeler vermesi ile son buldu.

Cumhuriyet coşkusunu hep birlikte yaşamak için tüm vatandaşlarımızla birlikte akşam saat 19:00’da  Fener Alayı yürüyüşünü gerçekleştirmek için  çarşı meydanında toplandık. 7’den 70’e bir çok vatandaşımızın katılımıyla meşaleler ve bayraklar eşliğinde yürüyüşünün gerçekleşmesinin ardından Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile kutlamalar sona erdi.